Algemene Vochtwerken

Algemene Vochtwerken – Bij vocht bekwaam anticiperen!

Vocht effectief bestrijden

Jarenlange ervaring op het gebied van vochtbestrijding.

Operatief in heel Vlaanderen

Altijd een vochtbestrijder bij jou in de buurt.

Vochtbestrijding – vocht in huis verhelpen

Wie last heeft van vochtproblemen heeft de hulp van een professioneel vochtbestrijder nodig! Een vakman heeft snel in de gaten of je last hebt van opstijgend vocht of doorslaand regenwater en geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot de vochtbestrijding. Met het bestrijden van de vochtproblemen houd je de luchtvochtigheid op peil en creëer je een gezonder leefklimaat. Als bijkomend voordeel heb je minder last van insecten en krijg je geen vochtplekken en zwarte schimmels meer op de muren!

Via het offerteformulier vraag je gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van vakmannen bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de specialist met het beste aanbod!

Vochtspecialist nodig?

Last van vocht in huis? Schakel een vochtspecialist in via het formulier.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van vochtexperts uit je regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de vakman met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs!


Vind de beste vochtbestrijder uit je regio

Op zoek naar een vochtbestrijder uit je eigen regio? Vergelijk offertes en vind de vochtbestrijding expert met het beste aanbod! Ons netwerk bestaat uit vochtbestrijders uit heel Vlaanderen. Met het één muisklik ontvang jij de prijsopgaven van meerdere specialisten in de buurt. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de prijzen en weet je zeker dat je niets te veel betaalt!

Bij jou in de provincie:

Brussel | Antwerpen | Oost-Vlaanderen | Vlaams-Brabant | West-Vlaanderen

vochtbestrijding

Vocht in huis

Er zijn veel verschillende soorten vochtproblemen die in huis plaats kunnen vinden. Voordat je de vochtproblemen gaat bestrijden en de vochtplekken gaat verwijderen, is het belangrijk dat je weet wat de achterliggende oorzaak is achter je vochtproblemen in huis. Je kunt de vochtproblemen namelijk alleen oplossen met vochtbestrijding die is toegespitst op de oorzaak. Als je last hebt van opstijgend vocht, dan heeft het waterdicht maken van de buitenmuren maar weinig nut. Daarom is een professionele vochtdiagnose enorm belangrijk. Dit zijn de meest voorkomende vochtproblemen:

  • Opstijgend vocht
  • Doorslaand vocht
  • Condensatievocht
  • Vochtige kelder

Opstijgend vocht bestrijden

Last van loslatend behang, lelijke vochtplekken of zwarte schimmel onderaan je binnenmuren? Grote kans dat je last hebt van opstijgend vocht. Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat via de fundering in de muren omhoogtrekt. Het bestrijden van opstijgend vocht gebeurt door een waterkering in de muur. Dit kan via twee verschillende technieken.

Allereerst is het injecteren van de muren een optie. Hierbij spuit de vakman een waterdicht injectiemiddel vlak boven het maaiveld. Zo krijgt grondwater niet de kans om verder omhoog te trekken. Een tweede techniek is het onderkappen van het huis. Hierbij verwijdert de vochtbestrijder een rij gevelstenen om hierin een waterkering aan te brengen.


Vochtproblemen in huis? Effectieve vochtbestrijding!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Vergelijk en kies de beste vochtspecialist.

Gratis offertes aanvragen


Doorslaand vocht behandelen

De symptomen van doorslaand vocht zijn vergelijkbaar met die van opstijgend grondwater: schimmelgroei, vochtplekken en loslatend behang. In tegenstelling tot opstijgend vocht, ontstaan de problemen hier hoger op de muur. Dit ontstaat vooral bij oudere, poreuze woningen. Bij neerslag slaat de regen tegen de gevel aan, waarna het metselwerk het water opneemt. Dit vindt een weg naar binnen, met een te hoge luchtvochtigheid als gevolg. Het behandelen van doorslaand regenwater doe je door de muur volledig waterdicht te maken. Hiervoor gebruiken vochtbestrijders verschillende technieken:

  • Impregneren: met een impregneermiddel wordt het metselwerk verzadigd waardoor het geen regenwater meer opzuigt.
  • Vochtwerende verf: het gebruik van een vochtwerende verf maakt de muur waterdicht en geeft het een unieke uitstraling.
  • Gevelbekleding: met gevelbekleding bescherm je de gevel tegen vochtproblemen én verleng je de levensduur.
Gerelateerd: Meer info over gevelrenovatie op De10beste.be.

Condensatievocht verhelpen

Iedereen heeft condensatievocht in huis. Het is belangrijk dat dit naar buiten wordt afgevoerd, zodat het overtollig vocht niet hecht aan de muren, ramen of plafonds. Condensatievocht ontstaat altijd en overal: als je ademhaalt, maar ook als je kookt, doucht of sport in huis. Je kunt condensatievocht alleen verhelpen door goed te ventileren. Ventileren kan op een natuurlijke manier, via ventilatieroosters in de muren, maar het kan ook mechanisch. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er altijd voldoende frisse lucht naar binnenkomt en dat condensatievocht naar buiten wordt afgevoerd.

kelderdichting

Kelderdichting

Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem. Niet gek, want door de ligging van de kelder is deze omringd door grondwater. Voorkom vochtproblemen door een kelderdichting uit te voeren. Een kelderdichting is vochtbestrijding, waarbij vakmannen de gehele kelder waterdicht maken! Een kelderdichting gebeurt vaak middels een bekuiping. Heb je last van overtollig water in de kelder, kies dan voor een kelderdrainage. Een drainagesysteem voert dit overtollig water af naar de riolering en houdt de vloeren op die manier droog. Er wordt bij een kelderdichting ook vaak gekozen voor een bekuiping in combinatie met een kelderdrainage.

Meest bezochte pagina’s:

Gent | Brugge | Leuven | Mechelen | Aalst | Sint-Niklaas | Kortrijk | Oostende | Deurne | Sint-Niklaas

Besparen? Vochtbestrijding offertes

Besparen op je vochtbestrijding? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en kies voor de vochtbestrijder met de scherpste prijzen! Last van vochtproblemen op de muren? Schakel dan een vochtbestrijder in voor een professionele vochtdiagnose. Hierna bestrijdt hij de vochtproblemen met behulp van de juiste vochtbestrijding techniek. Met het vergelijken van offertes krijg je een duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere vochtbestrijding experts in de buurt en ben je verzekerd van het beste aanbod. Ervaring leert dat je op deze manier tot wel 40% bespaart!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!